Wielkanocne śniadanie u Tiffany's Wyróżniony

 

Przepis na te wytworne kokilki podsunął mi program Pyszne 25. Od razu przypadł mi do gustu a potem do smaku. Troszkę dodałam od siebie, troszkę pozmieniałam i tak powstało moje małe śniadanie  u Tiffany’s ;) Świąteczny i wiosenny czas nastraja mnie na właśnie takie małe pyszne dania, która zawsze wychodzą ;) Do dzieła!

 Porcja dla dwóch osób. Będzie nam potrzebne około 100 gram świeżego szpinaku, łyżka masła, minimum dwa ząbki czosnku ( ja dodaje nawet 5 ząbków), łyżka sera Philadelphia- do gotowania, łyżeczka sera feta lub opcjonalnie trochę sera żółtego do posypania, dwa jajka, chleb tostowy, sól i pieprz oraz małe naczynka żaroodporne.

Pokrojony w kosteczkę czosnek smażymy na maśle. Gdy czosnek lekko się zeszkli dodajemy umyte liście szpinaku oraz sól i pieprz. Szpinak podsmażamy do momentu kiedy  ten zmniejszy swoją objętość. Tak podsmażony szpinak układamy na dnie garnuszka, następnie dodajemy surowe jajko, łyżeczkę serka Philadelphi oraz kawałeczek sera fety lub sera żółtego. Lekko solimy i doprawiamy pieprzem( z serkiem feta ostrożnie z solą!) Zapiekamy w piekarniku w temperaturze około 180 C. Podajemy z chlebem tostowym.

Smacznego i WESOŁYCH ŚWIĄT życzy Pastelowa Kropka!

Smacznego ;)!

 

 

1 komentarz

Skomentuj

Upewnij się, że pola oznaczone wymagane gwiazdką (*) zostały wypełnione. Kod HTML nie jest dozwolony.

Współpraca

zBLOGowani.pl                      wkreceniwdom.com.pl