Macarons

 

Dziś zapraszam Was na krótki, ale wyjątkowo słodki post ;)

W ten weekend mieliśmy gości. Zwykle w takiej sytuacji zabieram się za pieczenie , jednak tym razem chciałam spróbować czegoś miejscowego i kupiłam typowe francuskie ciasteczka. Macarons są tutaj bardzo popularne  i od bardzo dawna kusiły mnie swoimi kolorami i tajemniczym nadzieniem.

Makaroniki  przyrządzane na bazie białek jajek, migdałów i cukru pudru.  Oczywiście ich skład potrafi być znacznie bardziej urozmaicony i zawiera różnorodne nadzienia.

Szybko okazało się, że nie tylko dobrze wyglądają, ale także wspaniale smakują. W Polsce nie są zbyt popularne, ale jeśli kiedyś będziecie mieć na nie ochotę słodko polecam ;)

Zobaczcie sami :)

 

 

Ich słodki smak idealnie komponuje się z winem ;)

 

 

 

Jeśli chcecie dowiedzieć się o macarons czegoś więcej polecam ten post

Mimo, iż po ciasteczkach pozostały jedynie kolorowe okruszki przesyłam Wam słodkie pozdrowienia :)

Pastelowa Kropka

2 komentarzy

Skomentuj

Upewnij się, że pola oznaczone wymagane gwiazdką (*) zostały wypełnione. Kod HTML nie jest dozwolony.

Współpraca

zBLOGowani.pl                      wkreceniwdom.com.pl